Bläckpatroner

Laserskrivare och bläckstråleskrivare har revolutionerat hur vi skriver ut bilder från våra datorer. Tyvärr är det fortfarande många som stirrar sig blinda på det låga priset för skrivaren utan att inse att den verkliga kostnaden för utskrifterna är de ofta ganska dyra skrivarpatronerna. I vissa fall kan kostnaden för en ny toner eller bläckpatron till och med överstiga kostnaden för skrivaren. Här är lite information om hur går tillväga för att hitta billigare skrivarpatroner.

Steg 1 – Ta reda på din skrivares modell

Skrivarpatroner säljs efter modell och fabrikat. Denna information kan hittas på själva skrivaren eller i medföljande handbok. Det är viktigt att du vet rätt modell till din skrivare, även modeller av samma fabrikat använder olika typer av patroner och tonerkassetter.

Steg 2 – Bestäm vilken typ av patron du vill köpa

De dyraste patronerna är de säljs under skrivartillverkarens eget varumärke. Dessa kallas OEM (original equipment manufacturer) patroner. En annan typ av tonerkassetter och bläckpatroner är så kallade miljöpatroner (i.e. återvunna). Åter tillverkade patroner är billigare än original men kvaliteten kan variera. En tredje typ av billigt skrivarbläck är känd som "kompatibla" Dessa patroner tillverkas av tredje part och bär ofta en tredje parts varumärke. Kompatibla patroner är nytillverkade och innehåller ibland mer bläck än original.

Steg 3 – Hitta en återförsäljare

Om du vill ha råd och information kan du vända dig till din lokala handlare, då är du säker på att det blir rätt men du får betala ett högre pris för servicen. Ett annat sätt att köpa bläckpatroner är över Internet. Men hur hittar du en butik som du kan lita på? En metod kan vara att besöka en sida som jämför priser på bläckpatroner.

Om du ser till att vara lite informerad så är köp av kompatibla bläckpatroner över nätet det just nu bästa och bekvämaste sättet att både spara pengar och få leverans hem snabbt och bekvämt.

Till startsidan