Transitmöjligheter när du bokar hotell inför flygresan

De flesta charter går tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Detta eftersom det är främst affärsresor som sker på dagarna. För de som bor i Stockholm är det inte några problem att ta sig till Arlanda riktigt tidigt men de som kommer längre bort ifrån åker ofta ett dygn tidigare och bor på något hotell i Malmö innan avresan. De som har tänkt boka en hotellnatt i samband med flyg bör tänka över transitmöjligheterna till flygplatsen.

Bo på Arlanda

Det enklaste är självklart att bo på Arlanda. Då är det bara några minuter till gaten och man behöver inte gå upp tidigare än vad som verkligen är nödvändigt. Men de som vill bo i normal hotellstandard på Arlanda får betala en hel del. Dessutom är det en stor nackdel att parkeringskostnaden blir så hög. De som räknar in denna kostnad inser snart att det är betydligt billigare att boka ett hotell inne i Stockholm för att sedan ta en transit ut till flygplatsen.

Visserligen finns det mycket små rum för en billigare penning att hyra på Arlanda men dessa ska snarare ses som "sovalkover" och inte hotellrum för hela familjer som vill umgås och ha trevligt på rummet. Här saknas nämligen både dusch och toalett på rummet utan det delas i korridor.

Gratis transit är billigare och enklare

En möjlighet är att hyra ett hotell där transit ingår. Det är inte bara i Stockholm dessa hotell finns utan det finns även hotell i Uppsala med omnejd som erbjuder gratis skjuts till avgången.

Bo nära centralen

En tredje möjlighet är att bo nära centralen i Stockholm varifrån det går snabbtåg, bussar och taxi till Arlanda med täta avgångar. Men att behöva ta med tunga väskor från hotellet, till centralen, på tåg/bussen för att sedan nå Arlanda är onödigt krångligt när det finns så många hotell som erbjuder denna service gratis dörr till dörr.

Till startsidan