Byta fönster

Det är mycket saker man bör ha i åtanke om man planerar att byta fönster. För det första är det oerhört viktigt att du/ni verkligen tänker igenom vad det är ni vill ha för **fönster**(http://bytafönster.net) så att allt blir rätt från början. Tänk hellre igenom en gång för mycket än en gång för lite. Nedan kommer lite tips följa på vad man behöver tänka på för att bli så nöjd som möjligt med sina nya fönster.

Varför vill du byta fönster?

Den första och absolut viktigaste frågan man ska ställa sig är just varför man vill byta fönster. Handlar det om att du främst vill ge ditt hus ett ansiktslyft genom att göra det finare och fräschare ska ni ju främst kolla efter fönster som ni tycker ser bra ut. Men om målet är tvärt emot, det vill säga att spara pengar bör ni främst leta efter energisnåla fönster.

Hur är fönstren placerade?

Det är även viktigt att fundera hur dina fönster kommer att bli placerade. Kommer dina fönster få stå emot mycket vind, regn och smuts kan det vara lämpligt med självrengörande glas. Kommer fönstren att ligga nära en motorväg som för mycket oljud bör man kanske fundera på fönster som har bra ljudisolering. Man måste tänka vilka egenskaper som ens nya fönster kommer att behöva.

Vad ska de få kosta?

Sätt upp en tydlig maxgräns för vad ni är beredda att betala för era nya fönster. Sedan går ni ut och letar upp fönster som uppfyller era krav så bra som möjligt men som inte överskrider maxgränsen. Maxgränsen är bra för att ni då kontrollerar kostnaden så att den inte springer iväg för mycket och för att ni då vet i vilken prisklass ni ska leta.

Hitta fönster som passar

Det är viktigt att ni tänker hur fönstren kommer att passa in på erat hus. Bara för att ett visst fönster ser bra ut i katalogen eller på skyltexemplet betyder det nödvändigtvis inte att det kommer att göra det på erat eget. Tänk därför efter noga hur det kommer att passa ihop med erat hus och illustrera gärna med hjälp av någon som är duktig på att redigera bilder så att man kan få en känsla av hur det kommer att se ut.

Titta på fönstren

Gör inte det misstaget som mångar gör, att beställa fönster direkt via internet. Du måste själv åka och kolla på dom och se med egna ögon hur det ser ut. Du har nämligen ingen aning om fönstren på internet eller i katalogen är retuscherade eller manipulerade. Men om du åker och spanar in dom i verkliga livet vet du att det är det du ser som du får.

Tänk efter noga innan du fattar några som helst beslut så kommer att gå smärtfritt och du kommer garanterat att bli nöjd med resultatet.

Till startsidan