Converse

Converse

År 1908 öppnade Marquis Mills Converse ett skoföretag i Massachusetts. Företagets affärsidé gick ut på att man skapade skor i gummi åt män, kvinnor och barn. Till en början sålde inte skorna särskilt bra, men någon gång vid 1917 hade skorna spridit sig världen över.

Converse-skon har dock inte alltid sett ut som den gör idag. Företaget skapade först en helt annan modell åt ett basketlag i USA. När den bäste basketspelaren - som för övrigt var känd i USA på den tiden - klagade på skoskav, så skapades den nya modellen.

Och trots att converse skor skapades för bekvämlighetens skull så har de minst sagt erövrat skobranschen. Det är idag svårt att hitta ungdomar som inte bär converse skor.

Converse skor är, trots boomen som ägde rum för ett tjugotal år sedan, fortfarande populära. De ses även som en del av dagens mode. Många kändisar i Amerika bär converse skor på en daglig basis.

Den främsta anledningen till att converse skon faktiskt blev så känd som den blev berodde till stor del på basketspelaren Chuck Taylor. Han bestämde sig för att bära converse skor utomhus under en hel säsong, istället för bara ute på planen.

Trots ständig konkurrens från andra företag så växer sig converse skon större för varje dag som går. Senast gick ett par av skorna att ses på röda mattan, då burna av Lily Allen.

Till startsidan