Damkläder

Damkläder är dem kläderna som köps mest av under årets gång. Därefter kommer barnkläder och sedan herrkläder. Anledningen till detta är att det finns ett mycket större intresse hos kvinnorna i att köpa kläder än vad det finns hos barn eller män. Detta beror på att i kvinnors sätt att tänka har det länge funnits ett tänk om att värna och hjälpa. Ta till exempel experimenten som gjordes på flera hundra spädbarn när man räckte fram två bilder framför bebisarna. En bild på en mekanisk sak och en bild på ett mänskligt modersliknande ansikte. Majoriteten av kvinnligt kön valde ansiktet framför den mekaniska prylen och genom detta kan man dra en parallell till kläder. Nu menar denna forskning inte att män enbart gillar motorer och kvinnor kläder för det stämmer inte på alla och det är den motsatta riktningen världen är på väg idag. Det vill säga jämlikhet mellan båda könen.

Priserna pressas otroligt, särskilt på Internet eftersom klimatet däremellan olika butiker som säljer kläder online är mer hett eftersom dem slåss om att vara populärast på en väldigt liten yta, nämligen Googles tio-topp. Det är inte helt enkelt att konkurrera och därför sänker e-butikerna sina priser för att skapa en viral marknadsföring runt sitt varumärke.

Damkläder kännetecknas genom det kvinnliga intresset kring plagget. Numera tillverkas mer och mer unisex-plagg som det kallas vilket innebär att kläderna fungerar på både för män och kvinnor. Däremot är det mer vanligt att kvinnor bär unisex-plagg än vad män gör. Kanske beror detta delvis på den undersökning som beskrevs ovan men det är ingenting som man vet säkert.

I många länder är det lag på vad för sorts damkläder kvinnor måste bära. Detta är framför allt i länder med kulturen Islam. Vanligtvis tvingas kvinnor bära kläder som täcker större ytor av deras kropp än vad mäns kläder behöver täcka. En tydlig anledning till detta är männens kontroll även om många inom Islam anser det vara av endast av Gudomliga anledningar.

I Sverige finns det ingen tydlig indelning vad en kvinna använder. Det beror på att Sverige är ett väldigt långt och välutvecklat land som inte lever kvar i gamla tider. För länge sen fanns det liksom i arabländerna som i Sverige regler vad man fick bära och inte bära. Men allt eftersom kvinnors rättigheter har vuxit fram till någonting bättre har dessa vanor dött ut och idag är Sverige ett väldigt fritt land gällande damkläder om man ser hundra år tillbaka i tiden.

Till startsidan