Döm inte folk efter utseendet

Våra kläder avgör allt för mycket vilka vi är utåt. Vad man inte tänker på är att i princip vem som helst kan gömma sig under de där coola skatingkläderna eller crosskläderna.

Du tar en kopp kaffe inne på ett café och tittar ut mot gatan. Utanför går massor med människor, alla med olika kläder. Dagdrömmande undrar du vilka de är och var de kommer från. Får du syn på en person med svarta kläder och nitar antar du automatiskt att denna lyssnar på rockmusik. Ser du en person med en Fox T-shirt, så antar du troligtvis att han skatear eller åker cross.

Hur är det nu då? Är det verkligen rätt att döma andra människor efter kläderna.

Visst är det så att våra kläder speglar vilka vi är på insidan. Men bara till viss del, och ibland köper man ju faktiskt kläder bara för utseendet. Ett inresse för skate och crossåkning är givetvis inget krav för att t ex gå in och köpa t.ex. Shift jeans, Spy solglasögon eller One Industries Hoods på Ridestore.se – även om dessa märken direkt får folk att tänka på just skateboardar.

Kläderna avgör alltså inte vem man är helt och hållet, och det är viktigt att tänka på.

Men å andra sidan är det ju som sagt lite så. Har man ett stort intresse för något vill man ju visa det utåt, och bär då kläderna som associeras med just det intresset. Det ligger i vår natur att visa vilka vi är via vår utstyrsel. Vad vi gör och vad vi gillar.

Nu för tiden finns det många som dömer stenhårt efter vilka kläder man bär. De dömer människan och vägrar ändra åsikt, och oftast är det negativa saker som folk fastnar för. ”Om en kille har häng och fristad jacka är han ingen fin pojke”, tänker folk. Men han kan vara hur duktig som helst, men hans kläder gör det svårt för folk att tro det. Bara för alla dessa associationer.

Man säger ju att man kan se hur en person är på kläderna, men man ser egentligen bara vilken stil de har, inte deras personlighet. Så man ska aldrig döma en person bara på utseendet!

Till startsidan