Festivalcamping – här kommer våra bästa tips

Snart är festivalsäsongen här igen så vi har satt ihop en lista med användbara tips för att just din festivalresa ska bli perfekt. Festivalcamping är en väldigt annorlunda upplevelse jämfört med vanlig fritidscamping, så bespara dig från festivalstress med våra tips.

Välj din plats noga. Din plats du valt på campingen kan påverka hela din festivalhelg. Istället för att snubbla tillbaka i mörkret för att få en halvtaskig sömn så välj din plats med omsorg och slipp en massa problem. Välj en plats nära ett synligt landmärke men inte för nära huvudgången, du vill ju inte bli trampad på klockan fem på morgonen! Försök också att campa lite högre upp, på en kulle om det finns, och så långt bort ifrån toaletterna som det bara går. Inte kul att få regn eller kiss rinnande in i sovsäcken.

Ta med lite bekvämligheter. Festivalcamping är oftast primitivt, man har inte med sig mycket mer än att något för att hålla regnet borta och något att sova i. Men varför inte lyxa till det lite? Ta med en filt, sprid ut den i gräset och ta något gott ur din kylväska så kan du lata dig i solen vid er plats. Ett riktigt täcke är mer bekvämt än en sovsäck och om du inte tycker det är för jobbigt att bära med dig så kan en luftmadrass vara värt sin vikt i guld. Så klart kan du inte ta med dig allt hemifrån men om du har plats så ta med några hopfällbara stolar, en lampa och ett stormkök så har du helt plötsligt en femstjärnig campingplats.

Bli kompis med grannarna. Lär känna dina grannar på campingen, de kan hålla koll på dina saker, dela med sig av ölen och det ger en härlig känsla av samhörighet.

Lås inte tältet. Sätt inte hänglås på ditt tält, du kan ändå inte inbrottssäkra tältet och du kommer bara att fresta potentiella tjuvar genom att sätta lås på. De flesta festivaler har värdeskåp, använd dem istället. Glöm inte bli vän med dina grannar, då kan de ha lite utkik på ditt tält.

Ta med ett större tält än du behöver. Ett tvåmanstält är så klart lätt att bära men blir snabbt som en ugn om det är varmt väder eller fullt av våta kläder om det regnar. Ta ett tält för en man mer än ni behöver så kan ni bara njuta av lyxen att ha lite mer plats.

Se upp för tältlinor och tältpinnar. Ett litet men ack så värdefullt tips. Se upp för andras tältlinor när du rumlar hem men gör också dina egna tältlinor så korta som möjligt. Då minimerar du risken för att få tältet kollapsat av en annan festivalbesökare mitt i natten.

Ta med silvertejp. Det är fantastiskt hur användbart lite silvertejp kan vara på festivaler. Det värsta som finns är ett läckande tält, laga med silvertejp så slipper du få regn in i tältet. Om du inte behöver det själv så kommer någon annan garanterat att göra det, så du kan alltid byta bort lite mot en öl.

Sista tipset: Strunta i ovanstående. Ibland är det skönt att bara ta det som det kommer och låta saker och ting gå fel. Man vet aldrig vad som kan hända!

Till startsidan