Fönster åt sommarstugan!

Sammanfattning: Att byta fönster på sommarstugan är något som de flesta skjuter upp med, och ibland blir det inte av förrän det är för sent. Det är ju i sommarstugan man märker sist om något fönster har börjat läcka och blivit trasigt, och det kan göra en del skada på stugan om man har otur.

Att byta fönster är något som de flesta tycker är tråkigt och jobbigt, och absolut inte vill göra på sin dyrbara fritid, och allra minst på sommarstugan. ”Äsch då, vi är ju bara där en gång om året. Varför lägga ner tid på att byta fönster där?”. Vad många inte vet är att det är noggrannare med fönsterbyte där än hemma i villan.

Anta att du är hemma, och att ett fönster går sönder och börjar läcka in en massa vatten. Eftersom att du är hemma minst en gång varje dag upptäcks det direkt och du byter fönster. I sommarstugan däremot upptäcks det inte lika fort.

Föreställ dig första semesterveckan när du tagit familjen på en tripp till sommarstugan för att spendera helgen där, och upptäcker att hela stugan är fylld med mossa, fukt och myror. Det är inte något man vill uppleva. Därför gör du rätt i att byta fönster under tiden du jobbar, innan semestern, då ingen är där. Ingen kommer ju att störas av processen och en fönstertillverkare byter fönster på bara några veckor, sen är det klart. Du slipper därefter den ständiga oron över att behöva byta fönster under semestern, då man ju vill spendera sin egna tid till något annat.

Din närmaste fönstertillverkare kan hjälpa dig att hitta billiga och starka fönster till sommarstugan, och han kan också ge goda råd om stilen och vilken sorts färg du ska måla fönstren med för att de ska hålla.

Nu kanske du inte lägger ner dig på stilen så mycket eftersom det bara är en sommarstuga, utan du tar nog enkla fönster, som är lätta att rengöra. Trots allt vill du ju inte städa på semestern heller. Och du vill inte heller måla om dem varje sommar, så du kan gott och väl lägga ner lite pengar på den bättre färgen som verkligen skyddar dina fönster.

Det finns många olika fönstertillverkare i Sverige, och Wisy.se är en av dem. De har många olika fönster, och ger gärna goda råd på vilka fönster som passar bäst.

Till startsidan