För tidig utlösning

Vad menas med en för tidig utlösning?

Skulle man få en utlösning tidigare än vad man själv eller sin partner skulle vilja kallas det för "PE" prematur ejakulation också känt som att komma för snabbt.

Det finns två olika definitioner av en tidig utlösning, den första definitionen menar att en för tidig utlösning har skett när man får en utlösning innan sin sexpartner uppnår sin orgasm och detta sker i nästan 50% av sexuella möten. Den andra definitionen menar att får en man en utlösning inom två minuter efter en påbörjad penetration har mannen kommit för tidigt. Tre fjärdedelar av män får en för tidig utlösning vid några tillfällen eller under en lång period vilket gör detta problem mycket vanligt. Men det finns olika behandlingar och lösningar till att motverka en för tidig utlösning.

Varför får män en för tidig utlösning?

Det kan finnas både psykologiska och fysiska orsaker till att varför män kommer för snabbt, förr trodde man att det endast var psykologiska orsaker till varför man kommer för snabbt . Men under senare tid efter att man har studerat och forskat mer kring detta har det upptäckts att det även kan finnas vissa fysiska och biologiska orsaker till varför man kommer snabbt.

Den största orsaken till varför män kommer för tidigt brukar ofta vara psykologiska faktorer. De vanligaste psykologiska orsakerna till att män får för tidig utlösning brukar vara att män underskattar sin sexuella förmåga, att man har depression, stress och att de har för höga förväntningar på sin egna prestanda. En för tidig utlösning kan också orsakas av att man har dålig kommunikation mellan parterna, olösta konflikter kan även störa din psykologiska kontroll eller så kan man helt enkelt ha brist på förtroende. Många läkare anser också att detta tillstånd är en förvärvad beteende som man lärt sig genom åren för att snabbt kunna utföra sina sexuella handlingar utan att bli påkommen. Prestationsångest eller att man fått en sexuell trauma kan också leda till detta tillstånd.

Fler vetenskapliga studier har visat att vissa fysiska och biologiska faktorer är också ansvariga för detta tillstånd. Erektil dysfunktion, nervsystem skador från operation eller trauma och prostata inflammation och infektion är fysiska orsaker till för tidig utlösning. Forskning har upptäckt att onormala nivåer av kemikalier i hjärnan, så kallade signalsubstanser,också finns ansvariga för att orsaka för tidig utlösning. Man kan även ha en överkänslig penis, vilket gör att dem känner av även den minsta stimulering, detta resulterar i en snabbare uppbyggnad av orgasm och detta leder till en för tidig utlösning. De biologiska orsakerna brukar oftast vara att man har för höga hormon nivåer, under normala förhållanden fri sätts hormoner långsamt in i blodet och dina hormoner informera din hjärna om att stimulera din penis. När den sexuella handlingen fortskrider och stimuleringen ökar, ökar också nivåerna av hormoner tills att du får en utlösning. När en man lider av tidig utlösning, producerar kroppen för mycket hormoner och för fort. Ejakulations reflex kan också vara en orsak, som nysnings reflex, delvis under frivillig kontroll, när män har liten eller ingen kontroll är det lättare att få en för tidig utlösning.

Vad kan man göra för att motverka en för tidig utlösning?

Det finns olika tekniker man kan lära sig för att förbättra sin kontroll, kläm tekniken är en teknik som går ut på att när man är nära att nå en orgasm att man tar ett kort uppehåll och sedan klämmer på området under ollonet, detta kommer att hjälpa att minska tillförseln av blod till din penis vilket gör att du kan hålla dig längre. Det finns även fördröjnings spray som minskar din känslighet vid penis som gör att du ökar din kontroll, du motverkar därmed en för tidig utlösning. Den bedövar penisen, så att du får mindre känsel och det tar då längre tid att nå klimax.

Det är inte bara ens självförtroende som får ta några smällar utan det kan även påverka din relation med din partner. Att man kommer för tidigt kan skapa problem i den sexuella relationen som sedan kan leda till separation eller i värsta fall en skilsmässa.

Till startsidan