Gossip Girl

Gossip Girl är en amerikansk tv-serie som baseras på en rad böcker, skrivna av Cecily von Ziegesar (de är även översatta till svenska), som fortfarande spelas in och som hade premiär den 19/9 2007.

Serien handlar om en rad mycket rika (de flesta av dem i alla fall) ungdomar som bor på Upper East Side på Manhattan i New York, och deras familjer. I början av serien går dessa ungdomar på high school, men de börjar sedan på universitetet o.s.v.

Huvudpersonerna i serien heter:

Serena van der Woodsen (spelas av Blake Lively), Blair Waldorf (spelas av Leighton Meester), Chuck Bass (spelas av Ed Westwick), Nate Archibald (spelas av Chace Crawford), Dan Humphrey (spelas av Penn Badgley), Vanessa Abrams (spelas av Jessica Szohr) och Jenny Humphrey (spelas av Taylor Momsen), men även flera bifigurer finns med i serien, så som föräldrar och syskon till dessa. Under varje säsong dyker dessutom flera nya karaktärer upp. Dessa brukar vara med i några avsnitt för att sedan försvinna. Bland annat svenska Robyn, Katie Cassidy och många andra har gästspelat i serien.

För närvarande är serien inne på sin fjärde säsong, och serien visas världen över, i Sverige på Kanal 5. Utöver storyn är det även det mode och de miljöer som visas upp i serien som lockar, så väl Leighton Meester, Taylor Momsen och Blake Lively har även blivit modeikoner utanför serien. Många av seriens skådespelare har även fått en hel del andra jobb utanför serien (bland annat Blake Lively, Chace Crawford och Leighton Meester har spelat in flera filmer), så trots att inget slutdatum ännu är satt för serien i sig, känns det troligt att alla skådespelarna har en lysande framtid framför sig!

Till startsidan