Håravfall hos kvinnor

Trots att håravfall hos kvinnor inte är lika vanligt som det är hos män, så fortsätter fler och fler kvinnor att drabbas av just det fenomenet. Det sorgliga med håravfall för kvinnor är att de oftast värnar för sitt hår mer än vad män gör. Många män är som bekant flintskalliga, medan majoriteten av alla kvinnor behandlar sitt hår som små barn. En vanlig syn är just att kvinnor tar väl hand om sitt hår, till skillnad från män.

När kvinnor drabbas av vad som i folkmun kallas för kvinnligt håravfall så sänks deras självförtroende och självkänsla något oerhört vilket aldrig är kul att bevittna.

Om du som kvinna någonsin märker att du börjar få tunnare hår, eller att du rentav drabbats av håravfall så gäller det att du behandlar det – omgående. Ju tidigare du inleder en behandling mot ditt håravfall, desto lättare är det att hitta en lösning.

Inte nog med det. Din doktor kan även utföra andra tester för att se ifall du lider av andra åkommor då håravfall som bekant är ett symptom för diverse sjukdomar. Även här gäller det att upptäcka det så tidigt som möjligt. Upptäcker man håravfall för sent så är risken stor för att man inte kan göra något åt saken. Detsamma gäller sjukdomar såsom cancer.

Så fort du kontaktar en doktor så är det viktigt att du ni kommer överens om vad orsaken till ditt håravfall är. Detta då alla håravfall behandlas på olika sätt.

Om en sjukdom inte är orsaken så bör du skatta dig lycklig då det oftast är mindre komplicerade anledningar det handlar om då som t.ex. graviditet, stress eller ångest. Anledningarna kan givetvis inte appliceras på män då män som bekant inte kan bli gravida och ge födsel till barn.

Ha dock i åtanke att ovanstående anledningar endast är tillfälliga, och att ditt hår bör börja växa normalt igen så fort du gjort dig av med ovanstående saker.

Till startsidan