Hemmabiosystem

Med ett hemmabiosystem så kan du förbättra hemunderhållningen avsevärt. För att maximera hemunderhållningen så brukar man köpa en platt-tv eller projektor för att få en stor bild. Det blir genast mycket roligare att se på film och tv när du köpt en större bildkälla.

Det många glömmer bort är oftast ljudet som är en viktig del i ett hemmabiosystem. Vanligtvis så köper man ett så kallat 2.1- eller 5.1-system. Vad menas då med 2.1- och 5.1-system? Jo, det betyder att det är två eller fem satellithögtalare och en subwoofer.

Många väljer att köpa 2.1-systemet eftersom dom ska stå framme vid tv:en och då slipper man dra sladdar över halva rummet. Ljudet blir genast mycket bättre än det du hade tidigare i dina tv-högtalare.

Vill du ha en riktigt bra ljudupplevelse så ska du köpa 5.1-systemet. Då har du tre fronthögtalare och två högtalare som ska stå bakom dig där du sitter.

I både 2.1- och 5.1-systemet så finns det en subwoofer även kallad baslåda. Subwooferns uppgift är att spela dom låga ljudeffekterna som kan vara svåra för örat att uppfatta. Istället för man hör effekterna kan man "känna" ljudet i kroppen och andra föremål i närheten i form av vibrationer. Ett exempel på när du hör sådana effekter är när det är en explosion i en film.

Att köpa ett hemmabiosystem i dagens läge är inte speciellt dyrt. Det finns en stor efterfrågan och många tillverkare som tävlar med varandra om vem som kan hålla bästa kvalité och lägsta pris. Du kan köpa ett hemmabiosystem på internet eller i fysiska butiker som säljer hemelektronik såsom Media Markt, Elgiganten med flera.

Till startsidan