Hundraser

Går du i tankarna om att skaffa hund eller har du kanske redan bestämt dig? Du har säkert redan tänkt på vilken hundras du vill ha, eller i alla fall vilken typ av hund. Det finns några viktiga saker att tänka på innan man bestämmer sig för en hundras. Många väljer hundras efter utseende eller populäritet. Detta är väldigt vanligt och kan tyvärr sluta med att hunden måste omplaceras.

Alla hundraser har olika egenskaper och personligheter. Vissa hundraser kräver extremt mycket träning och disciplin. Detta är något som du kanske inte har tid och tålamod med. Det är därför väldigt viktigt att du som kommande hundägare läser på om hundrasen innan.

Alla hundraser behöver en uppgift i livet. Ingen hund kommer fungera som prydnad i soffan eller som mysleksak. Uppgiften som just din hund ska ha bestämmer du själv, men du ska ha i åtanke vad hundrasen ursprungligen har blivit framavlad för. Detta kommer underlätta för dig och din hund i framtiden.

För att ta reda på vilken hundras som passar för vilka uppgifter är det viktigt att läsa på och framförallt prata med hundägare av den rasen, eller hundrasens egen rasklubb.

De flesta rasklubbar anordnar hundträffar med ägare och hundar av den specifika rasen. Det kan vara en god idé att delta på dessa träffar för att bilda dig en uppfattning av hundrasen och även få svar på frågor du kan tänkas ha om din blivande hund.

Till startsidan