Hyt-ett-vrak

Rubriken kan tyckas något märklig. Översatt till engelska blir det däremot "Rent-A-Wreck", ett uttryck tillika en hyrbilskedja som satsat på uthyrning av bättre begagnade bilar. "Rent-A-Wreck" är lite av ett nytt koncept inom hyrbilvärlden. Namnet, fritt översatt "Hyr-ett-vrak", är däremot inget annat än ett något självironiskt uttryck. Hos hyrbilskedjan hittar du nämligen inte helt nya hyrbilar, utan bättre begagnade sådana - utan att för den skull göra avkall på varken underhåll eller kvalitet.

Företaget använder endast bilar från kända och bra bilmärken. Hyrbilarnas ålder varierar, men gemensamt för hyrbilkedjans alla hyrbilar är att de självfallet alla är besiktigade, rena och väl underhållna. Samtliga hyrbilar hos hyrbilskedjan genomgår ett stort antal tester och säkerhetskontroller innan de tas in för användning.

"Rent-A-Wreck" startade som företag i USA för 35 år sedan, men har sedan dess hunnit etablera sig i flera andra länder och däribland Sverige. Hyrbilkedjan själva utnämner sig till "Skandinaviens billigaste biluthyrningskedja", och har fler än 30 kontor totalt i de skandinaviska länderna. Totalt har företaget mer än 200 kontor runtom i världen.

I Sverige har företaget kontor i följande städer: Falkenberg, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Luleå, Norrköping, Södertälje, Umeå, Uppsala, Ängelholm och Örnsköldsvik. Info om hyrbilar hittar du på: Hyrbil Spanien och Billiga Hyrbilar!

Till startsidan