Keeping up with the Kardashians

Keeping up with the Kardashians är en amerikansk dokusåpa om familjen Kardashian (vars numera bortgångne pappa Robert Kardashian bland annat jobbade som jurist i det uppmärksammade OJ Simpson målet). Familjen Kardashian består egentligen av två familjer: den faktiska familjen Kardashian: systrarna Kim Kardashian, Khloe Kardashian och Kourtney Kardashian, samt broderna Robert Kardashian, och familjen Jenner, som består av systrarna och Roberts mamma, Kris, som har gift om sig med Bruce Jenner, och därmed skapat en ny familj.

Fokuset i serien ligger dock på systrarna Kardashian, som förutom denna tv serie även driver en rad andra företag, jobbar som modeller och designers, med mera.

Serien hade premiär på den amerikanska tv-kanalen E! (som även kan ses i Sverige via kabel-tvpaket) den 14/10 2007. Fram till idag har totalt 5 säsonger av serien spelats in, och serien har även lett till att två spin off serier: Kourtney and Khloé Take Miami och Kourtney and Kim Take New York, skapats. I dessa serier har systrarna Khloe Kardashian och Kourtney Kardashian en mer framträdande roll, då de följer deras arbete med butiken D-A-S-H i Miami respektive New York.

Samtliga säsonger av Keeping up with the Kardashians har getts ut på DVD, och systrarna har även skrivit en bok som sina liv, som gavs ut precis innan julen 2010. Kim Kardashian var egentligen den enda familjemedlemmen som var känd innan tv serien började visas i USA, men numera vet inte bara hela USA, utan även många i resten av världen, vilka familjen Kardashian är!

Till startsidan