Klädernas historia

De första kläderna först tillverkade var gjorda av löv, läder, gräs och andra ting man kunde hitta i naturen. Med hjälp av tygsnören knöt man löven kring sin kropp. Klädernas främsta uppgift under den här tiden var att hålla värmen, skydda mot kyla och infektioner. Arkeologer har hittat synålar och annat som används för att sy dessa kläder som är från cirka 30000 f.Kr. Idag har den bilden ändrats väldigt mycket och många använder idag kläder av den främsta anledningen att man vill se fin ut eller sticka ut.

Det skulle heller inte vara lämpligt att i dagens samhälle gå runt naken och i många länder omkring i landet räknas det som ett brott. Vilket i sig är ganska lustigt med tanke på att människor är skapade utan kläder. Att vara naturlig är alltså ett brott. Det finns visserligen områden runt om i världen, och Sverige som tillåter nudism. Detta brukar vara nudiststränder. Vid stora stränder är det inte alls ovanligt att man finner dessa.

Förutom att kläder används för mode är det också någonting som används för att visa vem som har högst rank i en armé eller vem som är högt anställd vid ett företag. Det är verkligen enkelt att se en klasskillnad med hjälp av kläder och det är verkligen ett problem att många drar slutsatser på grund av någons kläder. En del bryr sig inte vad för kläder de har på sig och tycker det är väldigt konstigt att andra människor kan spendera tusentals kronor bara för nya kläder och skulle aldrig själva betala de pengarna för det.

Det finns flera olika sorters kläder, alla för att passa varje människa. Det finns mjuka kläder och lite hårdare. Andra namn för dessa är mjukiskläder och jeans. Jeans är förmodligen ett av det mest använda materialet på jorden gällande kläder. Ett nytt plagg som blivit väldigt omtalat den senaste tiden är One Piece. Det är en sparkdräkt för vuxna som sträcker sig från topp till tå.

Till startsidan