Länkkatalog (2)

En länkkatalog är precis vad det låter som, en katalog med länkar inom mängder av olika områden. Om du känner för att lägga in en länk i en länkkatalog så finns det många olika sidor där du kan göra detta. Egentligen går det bara ut på att man skriver in vilket länk det är samt en liten beskrivning, trevligt är också om man länkar tillbaka till länkkatalogen så att den blir ännu mer populär. Genom att publicera så många länkar som möjligt i en länkkatalog så kan man delvis få fler besökare till sin sida men även få en mer sökmotoroptimerad sida (off-page). Det finns egentligen bara goda saker med att lägga in sin sida till en länkkatalog då man bara har saker att vinna på det.

Om du inte vet vilken länkkatalog du ska använda så kan du helt enkelt göra så att du lägger in länkar på alla möjliga länkkataloger du hittar. Självklart kommer du säkert också hitta en länkkatalog som du kanske tycker är lite bättre än alla andra och du kan då vinna en hel del på att bli en trogen användare på den katalogen och helt enkelt bli en aktiv länkkatalog-medlem. Oavsett om du har få eller många sidor så bör du lägga in alla i en länkkatalog så att du maximerar antalet besökare och därmed också intäkterna till sidan. Det finns många som varje dag med stor sannolikhet kommer hitta din sida genom att de råkar hamna i en länkkatalog och då hade det bara varit dumt att inte lägga in din hemsida i katalogen så att fler helt enkelt kan hitta den.

Det finns länkkataloger både i Sverige och utomlands så om du har en sida på engelska så kan du passa på att lägga den både i de svenska länkkatalogerna du hittar samt de engelska. När du väl publicerat din länk i så många länkkataloger som du hittar så kommer du till slut upptäcka fördelarna med det. I det stora hela så finns det ingenting att förlora genom att använda länkkataloger utan det är helt enkelt bara att slå på stort.

Till startsidan