Ledare eller chef – Alla kan utveckla sitt ledarskap

Vill du utveckla ditt ledarskap? Om så är fallet finns det en hel uppsjö av utbildningar och kurser att frossa bland. Innan du väljer någon utbildning är det viktigt att du vet på vilket sätt du vill utveckla ditt ledarskap, och framförallt varför. Det finns många sidor på nätet där du kan du söka på just de typer av kurser för ledarutveckling eller utbildningar du behöver, för att du som är ny som chef ska kunna förbättra och utveckla ditt ledarskap. Ett exempel på en sådan sida är ledarskapsutbildningar.se.

Nedan följer en lista på ett axplock av kurser och utbildningar som passar perfekt för dig som chef, eller annan ledare, om du vill utveckla ditt ledarskap:

Klart ledarskap – Jobbar du som chef inom näringslivet och den offentliga förvaltningen är klart ledarskap en utbildning som är som gjuten för dig. I klart ledarskap får du lära dig att skapa tydliga och lärande relationer. Utbildningen pågår vanligtvis under fyra dagar.

Utvecklande ledarskap – kursen utvecklande ledarskap är ursprungligen framtagen av Försvarsmakten som en modell för att utveckla ledare. Numera används modellen, vilken har samma namn som kursen, även för företag och organisationer. Kursen pågår under två dagar med en fördjupningsdag som följd ungefär två månader efter de två första dagarna av kursen.

Situationsanpassat ledarskap – i denna utbildning får du lära dig hur du som ledare eller chef kan hantera situationer som kan uppstå på arbetet eller på idrottsplanen. Eftersom alla människor och grupper fungerar olika är det viktigt att du som chef kan förebygga konflikter. Kursen pågår under fyra dagar.

The Human Element – utbildningen The Human Element ger dig som vill utveckla ditt ledarskap en förståelse för hur dina känslor, dina beteenden och din självinsikt ger dig möjligheter till goda arbetsprestationer. Du får också lära dig hur du kan påverka andra samt hur du påverkas av andra i din omgivning. Kursen pågår under fem dagar.

Giraffspråket – är en form av språk som ska hjälpa dig utveckla din empatiska förmåga samtidigt som Giraffspråket ska hjälpa dig att vara med och skapa samverkan och utveckla din förmåga att hantera konflikter. Giraffspråket är en ledarskapsutveckling som pågår i allt från en dag till en hel termin.

Den finns förstås många flera utbildningar för dig som är ny som chef eller annan ledar och vill utveckla ditt ledarskap alltifrån psykosyntes till npl, sdi och förtroendefullt samarbete.

Ledarskapsutbildningar hålls över hela landet och oftast är det inte särskilt svårt att hitta en ledarskapsutbildning, chefsutbildning eller en annan form av ledarutveckling som passar just dig.

Till startsidan