LEGO

Det är inte så konstigt att LEGO har blivit så omåttligt populärt. Barn har i alla tider varit fascinerade av att bygga ihop och plocka isär, fantisera och skapa något nytt. De färgglada LEGO-bitarna uppmuntrar till kreativitet, och attraherar både små och stora barn.

LEGO står nästan alltid i toppen av önskelistan. Säkert har du eller dina barn också tillbringat många timmar med att leka med de klassiska byggklossarna. Men känner du till historien bakom de populära små bitarna?

Byggklossarna, med sina oändliga möjligheter, uppmuntrar barnen till att använda sin kreativa och problemlösande förmåga. För LEGO-gruppen har en målsättning alltid varit just att stimulera barn till att "lära genom lek".

Redan 1932 såg den första LEGO-klossen dagens ljus, och har sedan dess glatt många barn under årens lopp. Mannen bakom allt, hette Ole Kirk Christiansen. Idag ägs LEGO-gruppen av Chrisitansens barnbarn, Kjeld Kirk Kristiansen.

I början skedde tillverknigen tillverkningen i mycket liten skala i en liten snickarverkstad i Danmark - idag har företaget utvecklats till att bli en modern och global verksamhet. Visste du förresten att LEGO idag, beräknat på försäljningssiffror, är den femte största producenten av leksaker i världen?

Den traditionella, färgglada lilla legoklossen lanserades som produkt i LEGO:s sortiment 1958. Klossens oändliga byggmöjligheter var någonting smått unikt för produkten.

Sedan det här med namnet. Vad betyder egentligen namnet LEGO? Bokstavskombinationen är helt enkelt en förkortning för danskans "Leg godt!", det vill säga "Lek bra!". Och med den målsättningen fortsätter LEGO att producera sina omåttligt populära produkter, för försäljning världen över.

Till startsidan