Missfärgade tänder

Att tänderna blir missfärgade är inte alls något ovanligt utan många har problem med gula tänder. Vill man ha vita tänder gäller det att veta vad som missfärgar tänderna och hur man kan förebygga det.

Anledningen till att dina tänder missfärgas är främst av mat och dryck du får i dig, speciellt kaffe och vin. Något annat man bör se upp med ifall man vill ha fina tänder är snus då de en längre stund ligger och fräter mot dina tänder. Det som händer vid intag utav livsmedel är att tandens emalj påverkas och det läggs ett nytt lager ovanpå. Emaljen är kroppens hårdaste vävnad och även tandens ytterskal. Det är dock inte enbart livsmedel som kan påverka dina tänder utan även sjukdomar och olika mediciner.

Tandblekning hemma

Det finns flera olika företag som säljer produkter som man kan använda för att bleka sina tänder. Förut kunde man enbart bleka sina tänder hos en tandläkare men det kostade oftast väldigt mycket. Med dagens startpaket kan man tryggt och enkelt göra den bästa tandblekningen direkt i hemmet.

Viktigt att veta är dock att resultatet kan variera mellan personer och det har flera förklaringar. Det första är att alla har olika ursprungsfärg på sina tänder och vissa har helt enkelt vitare än andra. En annan faktor är också hur missfärgningen har bildas. Har det blivit av livsmedel brukar det inte vara några större problem men det är värre ifall de har blivit gulare utav bland annat sjukdomar.

Förebygga missfärgade tänder

När man väl lyckats få vitare tänder måste man se upp så att de inte missfärgas igen. Givetvis är det omöjligt att permanent hålla dem vita men ifall man minskar sitt intag utav bland annat kaffe och håller god hygien i munnen kan man hålla dem vita mycket längre!

Till startsidan