Örhängen

Ett vackert örhänge är en kvinnas bästa vän. Tidlösa och diskreta örhängen passar nämligen till såväl vardag som fest, och till alla typer av klädslar och outfits. Ett pärlörhänge är lika vackert och passar lika bra oavsett du bär det till en aftonklänning eller till ett träningslinne.

Nu behöver du naturligtvis inte bara ha en typ av örhänge. Omväxling förnöjer, heter det ju. Då kan det vara bra att veta att det finns örhängen i alla former, färger och även i ett flertal olika material. Ja, det kanske till och med är mer korrekt att tala om "öronsmycken" än örhängen - de allt mer populära ear cuff-smyckena behöver ju faktiskt inte ens fästas i örsnibben. Man kan alltså ha öronsmycken även om man inte har hål eller piercing i öronen.

Det finns allt mellan mellan mycket små och stilrena örhängen, som kanske bara består av en pärla eller en ädelsten, till större hängen som täcker hela öronsnibben, örhängen med långa respektive korta hängsmycken samt örhängen i form av ringar. När det gäller material till örhängena så kan du bland annat välja mellan ädelmetaller som sterling silver 925 till enklare varianter i plast.

Vanligtvis är öronkrokarna till ett par örhängen tillverkade i sterling silver (925), detta då silver är ett nickelsäkert material så att bäraren av örhängen inte riskerar nickelallergi. Alla örhängen som säljs i Sverige måste som tur är vara nickelsäkra även om de inte är gjorda i silver, med nickelsäkert innebär att mängden nickel i ett smycke inte får överskrida ett visst gränsvärde.

Till startsidan