Övervikt

Övervikt kan vara svårt på många sätt och vis. En del trivs inte alls med det och har egentligen ingen lust att vara överviktigt medan andra tar mycket lättare på det och är nöjda med hur dem är. Hur som häver så är det fortfarande ett problem som man borde lägga ner mycket möda och besvär på för att uppnå är förhoppningsvis bättre resultat.

För att ta reda på om man är överviktig tar man reda på sitt BMI (Body Mass Index). Det får du reda på genom matematiska termer dela din kroppsvikt på din längd gånger två. En mer utförlig förklaring hittar du nedan:
BMI = Kroppsvikt / längd * längd.

Det finns inga konkreta tips på vilket sätt att gå ner i vikt fungerar bäst för en person. Det är väldigt individuellt. En del människor föredrar ta det i små steg genom att exempelvis börja med en promenad om dagen och sedan låta det eskalera till att ta två promenader per dag och på så vis jobba sig upp i sin kamp mot övervikt. Andra föredrar att vara mer aggressiva i sitt tänkande. Detta kan vara genom att sätta upp ett nytt kostschema och bestämma sig för att de och de dagarna ska jag träna en timma om dagen.

Vägarna är många och det är bara du själv som bestämmer hur hårt du vill gå in för det. Idag finns det gott om gym och andra träningscentrum som arbetar på fulltid med att ge överviktiga personer råd och tips hur de kan förbättra sina liv. Detta är självklart inte gratis men det är en bra start på ett bättre liv. Kanske kan man jämna ut den kostnaden istället för att köpa det där fiket runt klockan tre istället. Att ha råd är i mesta fall när folk vill gå ner inget problem så länge man kan acceptera att offra lite saker som i vilket fall du skulle behövt lägga av med i vilket fall.

Hudbristningar är någonting som kan uppstå hos överviktiga personer. Det är helt enkelt så att din hud inte hinner med din kropp när den växer. Det bästa alternativet om du vill ta bort bristningar är att genomgå en laserbehandling.

Orsaker till varför man blir överviktig är olika från person till person. En del bor i en sådan miljö som inte tillåtet annat. Bor man ihop med andra personer som är överviktiga är det enkelt att man också blir det. Det är också väldigt enkelt att glömma hur mycket fett en chipspåse till exempel innehåller när man ätit en sådan. 10000 kJ säger man att man under en dag ska ta in. I en chipspåse är det 4000 kJ vilket motsvarar nästan hälften av det dagsintag man bör ta in.

Om du vill gå ner i vikt är det bästa tipset till dig att låta dina nära vänner och familjevänner veta om detta och låta de hjälpa dig i din kamp. Det kommer vara en tuff period fram över och om det är något du kommer behöva är det människor omkring dig som bryr sig om dig. Det är också ett väldigt hett tips att ta hjälp av någon professionell och inte genomgå det hela själv även om det absolut är möjligt om man har viljan. Att gå ner i vikt ensam kan vara tungt och det finns tider då motivationen är låg och vid sådana tillfällen är det viktigt du har någon där som kan peppa dig. Om du inte vill söka professionell hjälp kanske kan du gå ner i vikt med någon annan tillsammans. Kanske din mor eller far eller någon annan som skulle må bra av det.

Till startsidan