Pokerlivsstil

En god förståelse för reglerna i poker ger dig en bra grund till att spela på högre nivåer men utöver det du behöver även leva den korrekta pokerlivsstilen.

En viktig del av en bra pokerlivsstil är att kunna kontrollera överdrifter. Du måste kunna identifiera när du ska sluta eller när man ska ta en paus. Du måste också se till att du håller dig frisk och sund.

Vad som är ännu viktigare är att måste du undvika att bli känslomässigt involverad i spelet. När du spelar på en högre nivå i pokertureringar där mycket står på spel, måste du kunna behålla lugnet och se till att du spelar med den logiska delen av hjärnan, snarare än den delen som är rädd att förlora.

Katy Lederer säger att "dödssynd i poker som är värre än att spela dåliga kort och till och med värre än räkna dina odds felaktigt, är att bli känslomässigt engagerad."

En del av pokerlivsstilen innebär att stänga av sina känslor när man sätter sig vid bordet. Du är inte vid bordet för att få vänner - och om du har vänner vid bordet, måste du stänga av din vänskap under hela spelet. Du vill inte heller skapa fiender. Det är bra att om folk hatar dig - speciellt om det gör dem irrationella, men tillåt inte dig själv att hata någon. Du måste se människor utifrån deras beteende vid bordet och de kort du tror att de sitter inne med snarare än om de är en "trevlig kille" eller inte.

En annan viktig del av pokerlivsstilen är utöva måtta. Om du vinner bör du fortsätta spela, men så fort du märker att du börjar förlora, gå en promenad. Jaga inte förluster och fastna inte i ett ohälsosamt hjulspår där du stanna uppe sent varje kväll och inte gör någonting annat än att spelar poker. Du blir trött och stressad av sömnbristen och förlusten av riktig social interaktion. Resultatet blir att ditt pokerspel drabbas.

Det är bättre att vara en vinnare ett par nätter i veckan än att tillbringa hela natten varje natt med att förlora eftersom du jobbar för hårt.

Till startsidan