Resetillbehör

Att fylla en resväska brukar aldrig vara ett problem. Vissa saker fyller dock en högre funktion än andra. Här kommer fem tips på resetillbehör som man inte tänker på i första taget men som ändå kan komma väl till hands.

Bagagevåg

Det kanske låter onödigt att ta med en bagagevåg på resan. Den tillför ju bara ännu mer vikt till bagaget, men faktum är att en bagagevåg faktiskt kan spara pengar till dig. Att överskrida den tillåtna vikten för bagage kan kosta flera hundra kronor, vilket är mer än vad en enkel bagagevåg kostar. En annan fördel med en våg är att man slipper vara osäker och kan fylla ens väska så gott det bara går. Planerar man att nå sin destination med hjälp av flygplan och om det finns risk för att man shoppar under resan är det rekommenderat att ta med en våg.

Reseladdare

Man behöver oftast inte uppmana folk att ta med en reseladdare. Det man sällan tänker på är att det oftast räcker med att bara ta med en enda laddare. På semestrar är det mycket elektronik som ska med som till exempel kameror, musikspelare och mobiltelefoner. Ofta är dessa produkter utrustade med USB-ingångar vilket gör att man slipper ta med sig en laddare till var och en. Istället kan man satsa på en reseladdare som laddar via USB-portar. Det finns också mer extrema USB-laddare som till och med är utrustade med solceller.

Campingstol

Ett något udda tips är att ta med en campingstol på resan. Det är inte alla campingstolar som är bra att ha med, men det finns ultraportabla små alternativ vars konstruktion egentligen bara består av några pinnar och lite tyg.

I många storstäder i Europa har man tyvärr tagit bort sittplatser och parkbänkar eftersom man inte vill att uteliggare ska sova på dem. Då är det tacksamt att ha med sin egen stol så att man alltid har möjlighet att ta en vilopaus. En campingstol lämpar sig dessutom utmärkt på stranden eller vid festivaler.

Myggmedel

Populära turistmål brukar vara länder med varmt klimat tyvärr kan det i dessa länder finnas en risk att smittas av malaria. Därför kan det vara en bra idé att hitta information om myggmedel före man reser och se vilka länder där det finns risk för att smittas av malaria.

Dvd till bilen

Om man reser som en familj kan en dvd till bilen bli ett verkligt uppskattat resetillbehör. En lång bilresa kan vara påfrestande för medpassagerarna och för att undvika irriterad stämning så kan man förvandla transportsträckan till en bra filmstund. Det finns också fler möjligheter med de portabla dvd-spelarna, som att lyssna på musik och spela tv-spel.

Till startsidan