Ryggsmärtor

Något gemensamnt för alla sorters ryggskador är att alla är oerhört jobbiga att handskas med. Med tanke på att ryggen är beläget väldigt centralt på din kropp innebär det att den mer eller mindre är med och påverkar alla dina rörelser. Har ryggen fått någon defekt får du troligtvis väldigt ont i ryggen och väldiga svårigheter att röra dig. Det finns oerhört många olika ryggskador man olyckligtvis kan drabbas av, ett axplock av dessa är ischias, ryggskott och diskbråck.

Det som många faktiskt inte har en aning om är hur man ska behandla ryggskador. Vanligt är att man tror att vilande är det mest effektiva för att komma tillbaka och bli frisk, vilket inte stämme till hundra procent. Det är viktigt att inte bara bli sängliggande utan man bör se till att kliva upp och röra på sig. Genom att aktivera ryggen påskyndar man den läkande processen och inte låter det skadade stället ligga och stelna till sig. Dock är det oerhört viktigt att man tar det försiktigt och inte pressar ryggen allt för mycket, även om lite milda smärtor inte är någon fara utan snarare gör nytta. Men självklart måste du själv känna efter och agera utefter eget huvud. Du känner ganska väl hur mycket din kropp klarar av och du bör därför agera därefter.

Olika aktiviteter som lämpar sig bra om du har ont i ryggen är främst promenader alternativt lättare jogging. Aktiviteter man bör undvika vid smärtor i ryggen är tunga lyft, hastiga rörelser och stora vridningar av kroppen. Även om du rekommenderas att röra på dig är ändå det optimala att besöka en vårdcentral eller läkare för att med hans hjälp planera din rehabiliteringsplan.

Till startsidan