Sexleksaker

Sexleksaker är på inget sätt något nytt påfund. Faktiskt förekom sexleksaker redan under stenåldern. Bland annat har arkeologer hittat en 28 000 år gammal dildo av sten. Följ med på en kort sammanfattning av sexleksakernas historia från stenåldern och fram till idag.

Trodde du att sexleksaker var någonting nytt och nutida? Fel, fel, fel. Redan under stenåldern existerade sexleksaker avsedda för att framkalla sexuell stimulans och njutning.

Den tidigaste sexleksaken som arkeologer hittat, är en 28 000 år gammal Dildo i sten. I en 12 000 år gammal kinesisk grav, har man också hittat ett stort antal historiska sexleksaker. Vanliga material för tillverkning av sexleksaker i dåtidens Kina var bland annat trä, jade, och elfenben. Troligen var sexleksakerna en dåtida "lyx", och förbehållna de mest välbärgade kvinnorna i samhället.

Under antiken började sexleksakerna göra sitt intåg i medelklassen. I Grekland tillverkades sexleksakerna av bland annat trä, sten eller läder. Många gånger användes olivolja som glidmedel. I vissa samtida kulturer tjänstgjorde till och med omogna bananer som Dildos. Senare, under medeltiden, började så kallade penisförlängare att användas. Medeltidens sexleksaker tillverkades ofta av material som trä, silver, elfenben eller guld. Nu såg den första penisringen dagens ljus, platsen var Kina och materialet - torkade ögonlock från getter!

Dagens utbud av vibratorer, stavar, dildos och penisringar har således en lång och intressant historia bakom sig. Idag är sexleksaker dessutom mer allmänt accepterade, och finns numera till försäljning i var och varannan butik.

Till startsidan