Smslån

Precis som namnet avslöjar går det fort att ta ett smslån. Efter att du har ansökt – antigen via telefon eller på internet – och fått ditt lån beviljat tar det oftast bara några minuter innan du har pengarna på kontot. Det är mycket smidigt med andra ord.

Men vad krävs det för att få ta ett smslån? Först och främst måste du vara 18 år och bosatt i Sverige. Dessutom måste du vara ägare av ett svenskt mobilabonnemang. Kreditgivarna ställer också krav på att du har en fast inkomst. Den behöver inte vara stor, men samtidigt tillräcklig för att du ska ha möjlighet att betala av lånet inom utsatt tid.

Innan du tar ett smslån bör du dock jämföra ett antal olika aktörer. Räntekostnaderna kan nämligen skilja sig en hel del mellan kreditgivarna. Om det är första gången du tar ett smslån ska du se till att välja en aktör som erbjuder det första lånet gratis. Ja – du läste rätt. Det finns ett antal banker som erbjuder alla nya kunder att låna utan någon ränta första gången.

Ett smslån kan även du som har betalningsanmärkningar få beviljat. Men bankerna ställer, som tidigare nämnt, krav på att du har en fast inkomst. Problem kan dock uppstå om du försöker att ta ett lån hos en bank som du redan har skulder hos.

Viktigt att tillägga är dock att smslån är en absolut nödlösning. Räntan är generellt sett mycket hög och återbetalningsperioden kort. Framför allt ska du som redan har betalningsanmärkningar undvika ta ett smslån. Det brukar nämligen bara innebära mer problem i form av ytterligare skulder och anmärkningar.

Till startsidan