Bilsemester

Att bilsemestra, eller bila, till ett resmål innebär att man under hela eller en större del av resan använder bilen som färdmedel. Att t.ex. ta flyget till en destination och därefter hyra bil räknas inte alltid som bilsemester. Om man däremot sätter bilen och sig själva på ett tåg och färdas en bit, och därefter använder bilen, kan det klassas som en bilsemester.

För svenskar är det vanligaste att hålla sig inom Sverige eller på sin höjd göra en bilsemester i Europa, även om det numera är relativt vanligt att bilsemestra i USA, en s.k. roadtrip i USA. Då flyger man vanligtvis till USA och hyr, eller köper, en bil på plats. En stor fördel med att bilsemestra i USA är att bensinen kostar mindre än hälften så mycket som här hemma i Sverige.

Det många uppskattar med en semester i bilen är känslan av frihet, samt att det är väldigt trevligt att komma ut på vägarna och kunna stanna till var man vill på vägen. Det ger dessutom friheten att helt kunna ändra sina resplaner och ta sig till andra platser utan att vara beroende av någon. Man upplever helt enkelt frihet om man tar bilen istället för flyg, tåg eller buss.

Till startsidan