Flugfiske

Från den 1:a Januari får man utföra flugfiske efter havsöring i Skåne. Helsingborg är ett bra val för er som är sugna på att köra en smygpremiär på Havsöringen.

Fisket är i regel mycket bra från Januari till slutet av Mars, perfekt för oss som vill förlänga säsongen. Här har ni en karta till en av de klart hetaste Havsöring lokalerna i Helsingborgsområdet, Ålabodarna.

Något som få vet om är att strax utanför Helsingborg Centrum så finns ett litet samhälle som heter Råå, genom detta mysiga samhälle så finns en underbar å som heter Råån. Fisket i Råån startar 1 januari och är mycket bra redan från starten. Fisken i råån håller mycket hög medelvikt och fiskar på 3-5 kg är väldigt vanliga. Chansen att få sin drömöring är mycket stor här!

Regnbågsfisket i Göteborgsområdet! Ja det roliga är inte slut ännu…:) Höstfisket i sjöarna är i full gång. Som jag skrev innan så verkar det bli en mild höst och vi får hålla tummarna att isen inte lägger sig! Fisket i våra sjöar runt Göteborg är mycket bra just nu och kommer garanterat hålla i sig. Just nu tas mycket fisk på torrt såsom myror, getingar och fjädermyggs imitationer. Det som många inte vet om är att fisket kommer bara bli bättre och bättre ju närmare julen vi kommer.

Jag har haft guldfisken på små fjädermyggs imitationer ända in i mitten av December. Vill inte fisken vaka så är det självklara valet en sjunklina och en Boobynymf i änden på tafsen. Detta ekipage skall fiskas oerhört långsamt, en enkel regel är, ju kallare desto skrikigare färger på Boobisarna…:)

Kullsjön

Fisket är mycket bra hela vintern och i denna sjö så har det visat sig att mina fångster på stor fisk varit bäst i november-januari så länge det finns öppet vatten. Men var inte blyg om det börja frysa på.

För ett par år sedan så hade det fryst till men jag hittade en vik som hade öppet vatten från land och 10 meter ut. Utrustad med sjunklina och en bobby så skickade jag ut flugan precis vid iskanten. Flugan hann sjunka i ett par sekunder innan första fisken bet tag i flugan stenhårt! Fisken krokade sig själv tack och lov för det…… var jag inte beredd.

Eftersom regnbågen älskar kallt vatten så var det en fight jag sent kommer att glömma! Fisken var helt perfekt och vägde hela 3,8 kg. Den fisken på 3,8 kg blev inte min enda i den klassen, största som jag fick upp den vintern vägde hela 4,6 kg. Fiskekort till Kullsön köper man på Hydro i Lerum centrum.

Norra långevattnet

Ett underskattat vatten då det är mycket spinnfiskare där. En del metar trots att det är förbjudet. Men fisket i Norra under vintertid är helt otroligt. Samma aha-upplevelse som Kullsjön.

Vikarna ”längst bort” i sjön orkar inte många ta sig till. där är fisket absolut bäst. Spinnfiskarna får oftast inte den gamla vilda fisken på plåtdrag då den är mycket försiktig. Vi flugfiskare har dock betydligt större chans.

Gammalfisk mellan 2-3 kg finns det gott om i denna sjö, tro det eller ej men de helt klart mest stridbara och starkaste fiskarna jag fått från denna sjö är på vintertid. Många tror att det inte satsas något på sjön. Dom sätter regelbundet ut fisk och fisken blir väldigt selektiv. Växer sig stor och stark p.g.a att den är så försiktig.

Prova……!

Södra Långevattnet.

Detta vatten är en klarvattensjö och har ett mycket stort siktdjup, här har jag i slutet av november haft mycket spännande fiske från klipphällen precis vid parkeringen då man suttit och väntat på fisk som simmar förbi!

Kan varmt rekommendera denna sjö och fisket är mycket spännande. Det sätts fisk mellan 1-3 kg och det förekommer mycket fisk på +4 kg. Speciellt i slutet av november när vattnet blivit kallare så vågar de stora fiskarna sig fram från djupet för att söka föda närmare land.

Promenera på vänster sida från bilparkeringen och testa första viken ni träffar på, den med sjötomt och ett litet hus.

Lilla Lövsjön

Denna sjö behöver ingen närmare presentation utan är en mycket trevlig flugfiskesjö med kanonkvalitet på fisken! Fisket är tillåtet ända fram tom sista november.

Tidan-Baltak

Detta är en av årets höjdpunkter för mig. Helt underbart att kunna svinga sitt flugspö under ”lågsäsongen”….. Fisket är otroligt bra under perioden

Till startsidan