Import av tyska bilar

Många nordbor brukar oftast åka ner till Tyskland med hjälp utav billiga flyg eller billiga tåg, för att sedan välja deras drömbil där nere och köra upp den till Sverige. Detta är självklart inget olagligt att göra så här utan det man tjänar på detta är erfarenhet, affärssinne och en massa pengar.

Det kostar i regel en stor summa att köpa tyska bilar här i Sverige då de är mer eftertraktade. Men nere i Tyskland är de så vanliga så de går att kränga iväg för många tusenlappar mindre. Dessutom är bilarna där nere väldigt fräscha, oftast all round utrustade och dom är i regel stabilare än svenska bilar. Detta är på grund utav att man inte använder salt på vägarna där, och inte grus, och på så sätt slipper man "obekväma" gäster under bilen.

Att importera en tysk bil till Sverige är något som kan låta avancerat och nervöst. Men så är det inte, det är mycket enklare än vad man tror och dessutom finns det enormt mycket information om hur du kan importera bil från Tyskland till Sverige. På så sätt lär du inte göra några misstag.

När du är tillbaka i Sverige ringer du bilprovningen och bokar in ett registreringsbesiktning, om du nu inte har gjort det innan avresan. De brukar sällan ställa frågor på varför och hur man har importerat sin bil men detta är ingenting man bör bli nervös eller stressad över utan detta är normalt och det är många, mer än du som läser detta hära, som har importerat bil från Tyskland, eller tänker på att göra det.

Vill du sälja din bil? Kolla då in vikoperdinbilvasteras.se

Till startsidan