Enkel sökmotoroptimering för din blogg

De allra flesta bloggarna brukar normalt sett ta hand om sökmotoroptimering mer eller mindre automatiskt åt författaren. WordPress och Blogger, t.ex. sköter viktiga delar av sökmotoroptimering mer eller mindre automatiskt åt bloggaren. Detta är väldigt bra på grund av att skribenter i gemen varken har bra koll på det tekniska inom sökmotoroptimering, eller hur man på ett bra sätt hanterar koden som genererar temat till en blogg.

Däremot finns det alltid ett par saker som du kan tänka lite extra på när du skriver på din blogg. En viktig del av sökmotoroptimering är rätt och slätt att se till att skriva proper text på din blogg! Titta på raden av SEO-tips nedan och försök sedan att använda dig av så många av dem som möjligt. Förhoppningsvis ger det din blogg antalet besökare den borde ha.

Bra metoder för bra synlighet på Google:

  1. Använd nyckelord i rubrikerna.
  2. Använd relevanta nyckelord, varav huvudsökordet för just den specifika texten minst två gånger i varje text du skriver.
  3. Testa att skriva nyckelorden med fetstilad text. Jag brukar skriva nyckelordet i bold den första gången det skrivs i texten.
  4. Om möjligt, försäkra dig om att länka med sökmotorvänliga länkar mellan dina poster. När du nämner något du har skrivit om tidigare, se till att länka direkt till den eller de posterna med en beskrivande länktext.
  5. Försäkra dig om att sökmotoroptimera din sajt mot en bra nyckelordsfras. Döp din blogg till samma sak om det är möjligt, och försök att se till att sökfrasen förekommer i sidans titel, h1, meta description och välkomsttexten till din sajt.

Mer tekniska metoder för bättre sökmotoroptimering (om Du kan hantera ditt tema för din blogg):

  1. Du kan även testa att använda dig av ett plugin för sökmotoroptimering till din blogg. Det finns en mängd plugin för sökmotoroptimering tillgängliga helt gratis för WordPress.
  2. Om Du kan, se till att inläggens rubriker visas först av allt i titeln när ett enskilt inlägg visas.
  3. Se till att inläggets rubrik visas som h1. Många teman till WordPress visar bloggens namn i en h1 tag på alla bloggens sidor, vilket förvirrar Google.
  4. Se till att vettiga och unika meta-beskrivningar automatiskt genereras eller författas till varje sida. Meta keywords är dock irrelevant och kan utan problem plockas bort.

För mer detaljerad information om hur sökmotoroptimering fungerar kan du gå till den mer kompletta sajten för sökmotoroptimering. Där kan du snabbt och enkeltfördjupa dig i de olika teorierna, metoderna och teknikerna för resultatgivande sökmotoroptimering.

Till startsidan