Svensk bingo

Bingosidor på internet finns tillgängligt på de flesta språk, vanligast är givetvis engelska men det finns även svenska bingosidor. Med svensk bingo avser man att bingosidan finns tillgänglig på svenska med allt vad det innebär; valuta, sajtens språk, support/kuntjänst och när du chattar med dina motspelare är det svenska som gäller.

På grund av lagstiftning och spelmonopol får bara statliga Svenska spel i dagsläget erbjuda bingospel på nätet i Sverige, detta hindrar dock inte spelbolag utanför Sverige att erbjuda bingo på svenska. Så när man pratar om svensk bingo och svenska bingosajter är det egentligen spelbolag som har sin verksamhet, hemvist och spellicens utomlands men har sin inriktning på den svenska marknaden och svenska bingospelare.

Vilka svenska bingosidor finns det?

I skrivande stund finns det tiotals bingosidor tillgängliga på svenska, antalet sidor växer hela tiden framför allt då internationella bingosidor även lanserar svenska versioner.

Till några av de större, äldsta och kanske mest kända svenska bingosidorna hör Mariabingo, Lyckobingo och Mama Mia Bingo. Sidorna har alla marknadsfört sig både genom TV- och Internetreklam och på så sätt gjort sig kända bland allmänheten.

Varför spela på svenska bingosidor?

Eftersom bingo på nätet inte bara handlar om själva spelet utan även i stor utsträckning är en social aktivitet, är det oftast enklare om man delar samma modersmål som de andra bingospelarna i chatten.

Behöver du kontakta kundtjänsten via telefon eller e-mail är det också här enklast att kunna uttrycka sig på sitt modersmål istället för att behöva tänka på vad saker heter på engelska när det har uppstått något problem.

Att valutan är svenska kronor underlättar givetvis också, du slipper tänka på aktuella växlingskurser och har därför bättre koll på hur mycket pengar du spelar för.

Till startsidan