Ta hand om dina kläder

Att ta hand om sina kläder är lika viktigt som det är att ta hand om sin bil eller dator. Man vill ju att kläder ska hålla så länge som möjligt, och därför går det inte att vara vårdslös mot dem.

Om man vill att kläderna ska hålla så finns det några knep.

Tvätta inte varan för ofta. Det sliter enormt på den, och du behöver egentligen inte tvätta den varje gång du använt den om du inte svettats mycket. Låt plagget lufta ut över natten eller under några dagar, och se om du kan använda det igen. Du kommer bli förvånad över hur många gånger du kan använda det utan att tvätta.

Speciellt om du köper ett par jeans är det viktigt att inte tvätta för mycket. Man ska egentligen inte tvätta jeans alls, och det räcker egentligen om du låter dem lufta ut så mycket som möjligt varje natt.

Släng inte dina kläder i en hög på golvet! Detta luftar absolut inte ur kläderna och du får skrynkliga kläder som ser lortigare ut än vad de egentligen är.

Att stryka tär ju också såklart på plagget, så man ska aldrig stryka på högre temperatur än vad som är angivet på tvättlappen. Även tåliga tyger som linne och bomull kan ta skada vid strykning, och vita tyger är extra känsliga mot brännmärken.

Vi människor lägger ju ner enormt mycket pengar på våra kläder, och de pengarna vill man inte kasta rakt ner i sjön. Men om man inte tar hand om sina kläder så kan det bli så att vi slösar massor av pengar på kläder som vi egentligen inte behöver köpa. Det är ju självklart att man får köpa kläder, men om man vill att just ens favoritkläder ska hålla länge så måste man ta hand om dem.

Till startsidan