Tandblekningsprodukter

Att bleka sina tänder och få bort alla massfärgningar är något som mer och väljer att göra, antingen på en klinik eller med hjälp av tandblekningsprodukter. Vi kommer i denna artikeln gå igenom lite kortfattat kring de olika metoderna samt dess fördelar och nackdelar. Det är i slutändan du som avgör vilket som är den bästa tandblekningen för just dig! Det är alltid rekommenderat att veta lite om alla alternativ för att minimera risken att man ångrar sig i efterhand.

Tandblekning på klinik eller hemma?

Att bleka sina tänder på en klinik kan vara avslappnande då man själv slipper göra behandlingen. Är man orolig för att något ska gå fel kan det vara bra att låta någon annan göra jobbet åt dig. I de större städerna finns det ett flertal kliniker där man kan bleka sina tänder och det börjar även komma upp lite nya kliniker i mindre städer. Även om behandlingen i de allra flesta fallen blir jättebra är det ett väldigt högt pris du måste betala, i de allra flesta fallen ett par tusen kronor. Har man inte så mycket pengar eller bara vill göra det billigare finns det som tur väl är fler alternativ, nämligen med produkter för tandblekning hemma.

Att bleka sina tänder hemma är faktiskt väldigt enkelt och det ända som behövs är att du beställer hem något av de paket som finns att köpa på nätet. Några av de populäraste företagen när det gäller tandblekning hemma är Simplesmile, Dentaworks och Easewhite. Priserna varierar lite men det är i princip samma gél i samtliga produkter. Det som skiljer är bland annat styrkan i blekgélet och mängden gél som ingår. Stirra inte blint på priset utan kolla upp vad paketet innehåller! Till skillnad från tandblekning på klinik brukar dessa paket inte kosta över 500kr.

Missfärgade tänder

Tyvärr går det inte att hålla tänderna vita och fina permanent utan de påverkas hela tiden av bland annat sånt vi äter och dricker. Ifall ni vill läsa mer om varför tänderna missfärgas och hur man kan dra ut på processen, läs mer i artikeln: Missfärgade tänder.

Till startsidan