Affärsjuridik

Affärsjuridik är den del inom civilrätten som berör privatpersoner och kontraktsförhållanden för företag. I ett samhälle krävs det att man kan anförtro varandra. Det fungerar inte alltid att köra på luftkontrakt. Det vill säga sådana som bara pratas om men det skrivs inget officiellt på papper. Affärsjurister är specialister på att skriva dessa kontrakt och det är ofta de man tar hjälp av när man skriver kontrakt.

I affärsjuridiken är det ett par olika avtal som man behandlar. Dessa är exempelvis uppdragsavtal, leveransavtal och licensavtal. Om två företag eller privatpersoner vill sälja någonting de äger till den andra partern är det vanligt att man tar hjälp av affärsjurister och låter de driva processen med kontrakt och liknande som tillkommer.

Affärsjuridiken ser olika ut beroende i världen man tittar. Exempel på detta är att i USA liknar inte deras affärsjuridik den svenska till punkt och pricka. Det har skett ett par incidenter genom tiderna då detta blivit ett problem. Man har löst det på så vis att USA har skrivit under inofficiellt kodex som det heter. USA:s alla stater har än inte skrivit under detta men majoriteten har.

Behöver man hjälp av en affärsjurist bör man vända sig till en juridisk byrå. Det finns juridiska byråer på flera olika platser runt om i Sverige. Stockholm däremot är den platsen i Sverige där du kan hitta de allra flesta advokaterna på grund av den enkla anledningen att Stockholm är Sveriges mekka när det kommer till det flesta. Inte nog med att det är Sveriges huvudstad är det också en stad där jurister i allmänhet är till stort intresse både av den illegala sidan – brottslingar, familjer som behöver hjälp med arv och företag och privatpersoner som tar hjälp av byråer för att sälja deras ägo vidare till någon.

Till startsidan