Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett välkänt sätt att tjäna pengar på, hemifrån. Jobbar du tillräckligt hårt kan du ha turen att tjäna dig en rejäl hacka. Det är det dock inte alla som lyckas med detta, så ha det som ett mål istället.

Affiliatemarknadsföring innefattar inte så mycket mer än att du, som affiliate, säljer en produkt åt ett företag. Varje gång du får produkten såld, betalar företaget dig en viss summa pengar. Denna summa har ni kommit överens om vid ett tidigare skede. Ha i åtanke att den inte alltid ligger på samma nivå då det finns otaligt många produkter att marknadsföra.

Vissa marknadsför skor, andra böcker. Summan beror helt på vad inköpspriset ligger på, och vad företaget får betala för varan.

Vissa företag, eller privatpersoner rättare sagt, är dock väldigt, väldigt generösa. Borta hos affiliatenätverket clickbank kan man ibland få gotta sig i hela 75% av vad man säljer varan för. Det är ju uppenbarligen bra, men i vissa fall svårt.

Bara för att man får mycket, varje gång man lyckas sälja en vara, så betyder inte det att varan konverterar lätt. Faktum är att varor som är dyra säljer dåligt.

Det kan därför vara lönsamt att satsa på en vara som är billig, och som säljer lätt. Å andra sidan kan det vara bra med dyra varor då man på så vis slipper sälja många exemplar av varan.

Vissa som sysslar med affiliatemarknadsföring ger sig sedan in i e-handelsbranschen. Det innebär att man inte marknadsför en produkt som affiliate längre, utan börjar importera produkten själv istället.

Till startsidan