Innsbruck

Innsbruck är huvudstad i förbundslandet Tyrolen i Österrike. Staden som ligger i Alperna har arrangerat två olympiska spel, de Olympiska vinterspelen 1964 och 1976. Innsbruck anses av många vara en av världens vackraste städer och de som besökt staden en gång kommer gärna tillbaka. Innsbruck ligger i Inndalen på 600 meters höjd över havet. Staden ligger mellan Karwendelbergen (2 334 meter) i norr och Brenner (2 247 meter) i söder. Den utgör samtidigt en natur- och stadsupplevelse. Innsbruck är Österrikes femte största stad med 140 000 invånare. En av de kanske mest kända sevärdheterna är Goldenes Dachl, ett tak av guld som smyckar stadens gemytliga Altstadt. Innan jul kan man i Altstadt (gamla stan) njuta av doften från "Glühwein" (Motsvarigheten till glögg i Österrike och Tyskland). Detta under julmarknaden som pågår i ett par veckor varje år och framför allt är välbesökt av italienare.

För shoppingsugna finns mitt i centrum en galleria samt en huvudgata med affärer. Dessutom finns DEZ, ett stort köpcentrum i utkanten av staden. Är man hungrig efter shoppingen och har hemlängtan kan man avnjuta köttbullar på IKEA som ligger alldeles bredvid.

Innsbruck ingår tillsammans med Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf och Bischofshofen i den tysk-österrikiska backhopparveckan. I Innsbruck spelades även matcher vid Europamästerskapet i fotboll för herrar år 2008, med bland annat Spanien, Ryssland

och Sverige.

Till startsidan