Resor och flyg - Vad är det?

Att resa definieras av en förflyttning av människor mellan relativt avlägsna geografiska destinationer för alla ändamål och alla reselängd, med eller utan transportmedel. I begreppet resor ingår också relativt korta vistelser mellan successiva förflyttningar. Förflyttningar mellan platser som kräver bara några minuter inte anses som resande. Mer om resor finns att läsa på www.flygbokaren.se.

Resor kan vara lokala, regionala, nationella, inrikes eller internationella. Internationella resor kräver i regel ett pass och visum.

De flesta resor görs för rekreation, som turism, för att besöka människor, i affärer eller för pendling. Oftast sker resor med fordon såsom flygplan, kollektivtrafik, bilar och tåg. Några av de största flygbolagen är Delta Air Lines, American Airlines, Lufthansa, SAS, Ryanair, Quantas, Thai Air, Finnair och EasyJet.

Ett urval av de största flygplatserna i världen är Atlanta International Airport, Suvarnabhumi i Bangkok, Heathrow i London och Charles de Gaulle i Paris. Största flygplatsen i Sverige är Arlanda.

Att hitta billiga flygresor är lätt på www.flygbokaren.se. Många gör resor i form av charterresor, då man stannar på en, för rekreation, lämplig plats under begränsad tid. I charter ingår oftast flyg, hotell och transfer. Det är mycket vanligt med reguljära flygresor, framförallt mellan städer och orter som inte är så vanliga turistresemål.

Till startsidan