Webbhotell för Wordpress

Wordpress har tveklöst blivit ett av världens mest använda publiceringssystem. Alla som använder sig av Wordpress har två val. Antingen lagrar man bloggen gratis, eller så betalar man för det. Det sistnämnda är att rekommendera då man får en större frihet att ändra vad man vill.

Betalar man inte för ett bra webbhotell där man kan ha sin Wordpress-blogg så är det inte mycket man kan ändra heller.

Det mest grundläggande på en blogg – utseendet – är något man vanligtvis ändrar främst via cascading style sheets, även känt som CSS. För att modifiera dina CSS-filer hos Wordpress.com blir du tvungen att betala en summa pengar.

Vill du ha bloggen på en egen domän så får du även där betala en summa pengar. Du får i stort sett betala pengar för vad du än gör borta på Wordpress.com – bortsett från skrivandet förstås. Det är gratis.

Ett alternativ är att du lagrar din Wordpress-blogg och dess databas på ett bra webbhotell för wordpress. Det innebär många fördelar.

Du kan inte bara välja och vräka bland tusentals teman. Du kan även använda dig av diverse tillägg som utför grundläggande on-page optimering av din Wordpress-blogg. Detta är även känt som sökmotoroptimering.

Inte alla webbhotell stödjer dock Wordpress. Majoriteten gör visserligen det, men långt ifrån alla. Gratis webbhotell brukar inte klara av Wordpress-installationer särskilt bra.

Detta då de inte har stöd för PHP och MySQL. Det gäller att man har det ifall man intresserar sig för att ha en Wordpress-blogg hos ett webbhotell. Se därför till att ditt webbhotell stödjer Wordpress innan du spenderar pengar på det.

Nämnvärt är även att vissa webbhotell tillåter att man installerar Wordpress via en så kallad Fantastico-installer som förenklar det hela något oerhört. Allt man behöver göra för att installera en Wordpress-blogg, tack vare dagens teknologi, är att klicka. 2 gånger. Sen har man installerat Wordpress, och kan börja blogg hejvilt!

Till startsidan